Tens 5 minuts pel consum cultural, projecte d’intervenció a l´Espai Gironès

Tens 5 minuts pel consum cultural és un projecte d’intervenció cultural a l’Espai Gironès (Camí dels Carlins, 17190 Salt, Girona) que es podrà visitar del 3 de maig al 30 de juny del 2010.

Organitzat per bonart cultural i C.C Espai Gironès, el projecte a cura de Beatriz G. Moreno i Ricard Planas Camps presenta els treballs de Manel Bayo, Quelic Berga Carreras, Carlus Camps, Marcelo Expósito, Eeeex i Xanu, Pau Faus, Jordi Mitjà i PALnoise.

Concebut com un projecte d’interferència Tens 5 minuts pel consum cultural proposa una reflexió sobre les dinàmiques de consum, les noves relacions socials establertes com a conseqüència del nous mitjans de consum i les transformacions del territori i paisatge derivades d’aquests canvis.

L’Espai Gironès de Salt esdevé el centre neuràlgic d’aquestes tensions a la ciutat de Girona. El model del centre comercial s’imposa com a nou àmbit de sociabilització ciutadana, on el consum és l’activitat principal. Tot això, evidencia un canvi en el model de producció –de l’hort al centre comercial, recordem les hortes de Salt– i genera, alhora, una transformació del paisatge que envolta aquests centres–hotels, habitatges, botigues, magatzems…–.

Des d’aquesta situació, Tens 5 minuts pel consum cultural, mostra tot un seguit de projectes que analitzen aquestes qüestions partint, tant del context local i concret de Salt –mitjançant artistes que viuen o treballen en aquest municipi–, com de situacions i fenòmens semblants en altres ciutats.

Els àmbits tractats abasten des del desconegut paisatge urbà de Salt reinterpretat per Manel Bayo, la diversitat cultural del teixit social d’aquest municipi, segons Quelic Berga Carreras, el col·lapse postindustrial, de Carlus Camps, el canvi urbà i la transformació de les figures de treball estudiats per Marcelo Expósito, la intervenció mural d’Eeeex i Xanu, la reflexió de Pau Faus sobre els horts en perill d’extinció, les restriccions legals que controlen el consum segons Jordi Mitjà i l’irònica assimilació del consum a ritme de videoclip de PALnoise.

L’objectiu és compartir, contraposar i provocar una reflexió al públic fent ús dels dispositius comercials per tal d’oferir informació i alternatives sobre els hàbits de consum. Un projecte en creixement que comptarà amb el blog  https://cincminutspelconsum.wordpress.com­ com a espais on es recopilarà tota la documentació, dades, pàgines d’interès i textos crítics relacionats.

Programa

Del 3 al 8 de maig del 2010. CONSUM.

Projeccions de Jordi Mitjà, A bruit Secret i Palnoise, Things, much more things

Del 10 al 14 de maig del 2010. TERRITORI I IDENTITAT

Manel Bayo, Salt 2010 i Quelic Berga Carreras, Babel quàntic.

Del 17 al 22 de maig del 2010. PAISATGES (DE)CONSTRUÏTS

Carlus Camps, Col·lapse Postindustrial i Pau Faus, La ciudad jubilada

Del 24 al 31 de maig del 2010. REPRESENTACIONS ARQUETÍPIQUES

Marcelo Expósito, Primero de mayo. La ciudad-fábrica.

De l’1 al 30 de juny. Projecció continuada de tots els vídeos

Lloc i horaris

Espai Gironès (Camí dels Carlins, 17190 Salt, Girona)

http://www.espaigirones.com

Del 3 de maig al 30 de juny de 2010.

De dilluns a dissabte, de 12 a 20h.

Advertisements
This entry was posted in Participants, Programa and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s